Eläinlääkärin vastaanotto

Käynti eläinlääkärillä

Kliininen perustutkimus

Eläinlääkärin vastaanotolla eläinlääkäri tekee lemmikille aina ensin perustutkimuksen omistajaa haastatellen.

Hoidon suunnittelu yhdessä omistajan kanssa

Perustarkastuksen jälkeen hoidon jatkotoimenpiteet suunnitellaan yhdessä omistajan kanssa. Tarpeen mukaan voidaan esimerkiksi tutkia veri- tai virtsanäytteitä tai ottaa röntgenkuvia. Tilanteen vaatiessa lemmikki voi jäädä klinikalle päiväksi esimerkiksi nestehoitoon. Tuolloin omistajan on mahdollista jäädä potilaan seuraksi ja tueksi isompaan heräämöön.

Lääkitysten määrääminen

Useimmiten saat eläinlääkärin käynnillä määräämät lääkitykset klinikalta mukaasi. Kuitenkin joissakin tapauksissa (harvinaisemmat lääkitykset) joudumme kirjoittamaan reseptin, jolloin asiakkaan täytyy noutaa lääkkeet erikseen apteekista.

Meiltä määrättyjen reseptien uusiminen onnistuu usein puhelimitse suoraan apteekkiin. Toivomme kuitenkin, että asiakkaamme ovat yhteydessä ennen kuin lääkkeet ovat loppuneet, sillä reseptien uusimisessa voi mennä 1-5 arkipäivää. Lain mukaan reseptin voi uusia, kun eläinlääkäri on nähnyt potilaan vuoden sisällä.

Hoitoa tukevat hoitotuotteet, ruuat ja tarvikkeet

Eläinlääkäri voi suositella lemmikillesi hoidon tueksi erikoisruokavaliota tai hoitotuotteita. Klinikallamme on valikoima erikoisruokia, hoitotarvikkeita esim. kaulureita sekä erilaisia hoitotuotteita kuten haavanhoitoaineita, sidetarpeita ja lisäravinteita. Asiakas saa aina mukaansa kirjalliset hoito-ohjeet tuotesuosituksineen. Ohjeet auttavat potilaan hoitotoimenpiteissä kotona.

Hoidon seuranta

Suosittelemme usein kontrollikäyntejä hoidon onnistumisen seuraamiseksi ja varmistamiseksi. Kontrollit voidaan suorittaa joskus myös puhelimitse ja usein esimerkiksi laboratoriotutkimusten tuloksiin liittyen puhelin- tai sähköpostipalvelu on paras tapa hoitaa asiat.

Saat itse valita hoitavan eläinlääkärin

Omalääkäri-periaate tarkoittaa Eläintohtori Kivuttomalla sitä, että asiakas saa itse valita hoitavan eläinlääkärin.

Omalääkäriyteen kuuluu myös se, että pyrimme aina automaattisesti ohjaamaan potilaan samalle lääkärille. Tavoitteenamme ovat pitkät ja luottamukselliset hoitosuhteet pennusta elinkaaren loppuun saakka.

Akuuteissa tapauksissa ei ole kuitenkaan aina mahdollista päästä omalle vakiolääkärille. Näissäkin tapauksissa potilastietojärjestelmämme pitää huolen siitä, että hoitohistoriaa voidaan käyttää hyväksi jokaisella käynnillä hoitavasta eläinlääkäristä riippumatta. Järjestelmässä on tallessa mm. lemmikkisi lääkitykset, diagnostiset kuvantamiset sekä laboratoriotutkimukset.